fredag 28 oktober 2011

Träning

Förutom normal socialiserings träning tränar vi två saker för tillfället som har med agility att göra. Burleken, eller Crate Games och circle work. Burleken är av Susan Garrett och de som inte vet vad det gäller, kan ta en titt här: Crate Games

Vi har kommit så långt med Malin att hon går mycket gärna in i buren och sätter sej. Hon går så gärna in i buren att om jag har tänkt göra något annat med henne, måste jag sätta buren uppochner eller packa ihop den. Vi har inte den bästa buren till det här ändamålet, dvs det är en tygbur och där är öppnandet och stängandet av "dörren" inte så praktiskt. Malin kan alltså nu sitta i buren och tål också i viss mån "störningar", burdörren är helt uppe och jag kan lite flytta på mej utan att hon kommer ut. Om hon försöker komma ut stänger jag genast dörren. Hon skall lära sej att komma ut endast på mitt kommando. Nu bygger vi på det här och gradvis sätter mera störningar.

Med circle work har vi inte kommit långt. Circle work är av en annan top aglity tränare, nämligen Greg Derrett. Det är grunderna till handling och går ut på att hunden följer dej på vänster och höger sida i en cirkel, både på utsidan och insidan. Efter det här följer olika vändningar och frontcross.

Hinder har Malin förstås inte tagit, annat än rör. Leken är nu det viktigaste. Det är verkligen inte svårt att få henne att leka, men där är mycket att göra ändå, som tex att lära henne att inte springa bort med bollen varje gång, eller springa till en annan hund :)

2 kommentarer:

  1. Hej vad roligt att du startat en blogg. Jag heter Sofia och äger Malins bror Piraten. Kolla gärna in min blogg.
    www.hundbubblan.blogspot.com

    SvaraRadera
  2. Förresten. Jag tycker att Malin och Piraten påminner om varandra i ansiktet en hel del.
    Blir roligt att följa er här på bloggen.

    SvaraRadera